CHI KUNG

chikungChi Kung vormt een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskundige tradities en martial art. Chi Kung betekent "de cultivatie van chi, van vitale energie", Deze discipline biedt een breed scala aan oefeningen voor lichaam en geest, gebaseerd op aarden, balans en innerlijke steun. Bij Zhan Zhuang Chi Kung, beter bekend als "the ancient art of recharging your batteries" wordt veel aandacht besteed aan staande houdingen, die de kern van de training vormen - de naam Zhan Zhuang (spreek uit tsjam tsjong) betekent "staan als een boom". In de lessen beoefenen we ook zittende en liggende Chi Kung, waardoor het mogelijk is op ieder moment van de dag te trainen.

  • Eenvoudige manier om uw vitaliteit en kracht te herwinnen !!!
  • Geschikt voor mensen van iedere leeftijd!!!
  • Geen ervaring vereist!!!

linea_separatrice-transparante

chikung1Staande Chi Kung

Het trainen in staan is ontwikkeld om de interne lichaamsstructuur en flexibiliteit te versterken. In de staande houdingen onderzoeken we verschillende bewegingen en de dynamiek van het stilstaan. Door externe bewegingen te verminderen, worden dieperliggende spieren en pezen gevoed en geactiveerd, terwijl opgewekte energie kan worden opgeslagen in het lichaam.

De training bestaat uit:

Warming Up / Losmaakoefeningen
Ba Duan Jin - een serie van acht interne stretches
Staande Houdingen
Interne / Externe Beweging
Looptraining
Partnertraining
Zelfmassage
Cooling Downoefeningen

Deze oefeningen zjin eenvoudig te integreren in de dagelijkse bezigheden.

linea_separatrice-transparante

Zittende Chi Kung

Zittende training is "de middenweg" - tussen staande training en liggen. Hierbij combineren we diepe ontspanning met actief trainen.

Deze oefeningen zijn beproefd en bijzonder geschikt voor wie een genezingproces doormaakt,of interne weerstand wil opbouwen. Tastbare resultaten, eigenlijk is deze vorm van trainen geschikt voor iedereen, en biedt het kans om onze lichamen op regelmatige basis te vernieuwen en herstellen.

 

linea_separatrice-transparante

chikung3_Liggende Chi Kung

Liggende houdingen "voeden" luie aspecten van ons lichaam. In korte tijd wordt ontspanning met meer diepte en effect ervaren. Deze oefeningen combineren houdingen van de ledematen samen met een intens passief herstel. Een dagelijkse training van 15 minuten is voldoende om een diepe, natuurlijke ademhaling te bevorderen en om je bovendien te steunen tijdens de uren van waken en slaap.

 

linea_separatrice-transparante

dekselAls je meer wilt weten over Chi Kung
of Chi Kunglessen en workshops in Amsterdam,
kijk dan op Standing Dynamics of lees het boek
“The Dynamics of Standing Still”
van Peter den Dekker

Reacties zijn gesloten.